Heindl Péter blogja

Heindl Péter blogja

Jó estét pécsi szabadságharcosok!

2016. november 07. - Heindl Péter

Azért jöttünk össze ma[1], hogy ne csak tüntessünk a bennünket szabadságjogainkban folyamatosan és egyre inkább korlátozó Orbán-rendszer ellen, de immár a cselekvésről is beszélhessünk.

 

A közvéleménykutatók 2012 óta azt mondják, hogy a magyar lakosság többsége nem akarja tovább az Orbán-kormányt a feje fölé. Ma mégis ők uralkodnak fölöttünk. Úgy érzik, sikerült olyan rendszert létrehozniuk, amiben a népnek velük szemben semmi esélye sincs. Ők pedig bármit megtehetnek büntetlenül.

Tévednek! Még egyszer nem engedjük, hogy az ellenzéki erők egymás ellen folytassanak pozícióharcot addig, amíg még rajtunk uralkodik a Nemzeti Együttműködés Rendszere. A demokratikus erők egymás közötti versenyére csak a korrupt és jogfosztó rendszer megdöntése után kerülhet sor, de akkor viszont garantálni is kell, hogy mielőbb sor kerüljön erre a versenyre! Mert a nép szabadon, demokratikusan akarja eldönteni, hogy milyen arányban, milyen erők hozzák a törvényeinket, és irányítsák az országot. Mert a népakarat csak akkor érvényesülhet, ha minden polgár szabadon szavazhat a saját választott jelöltjére, pártjára!

 

Ez a megoldás valójában 2018-ban két választást jelent, vagy ha úgy tetszik, egy rendszerváltó, a jelenlegi hatalmat megbuktató első fordulót, és egy demokratikus, arányos választási rendszerben tartott második fordulót. Ezen a második választáson szavazhat már mindenki szabadon a saját maga által támogatott politikai erőre.

 

A koncepció tehát megvan, tudósok, politikusok és civil mozgalmárok is támogatják már jó ideje.

 

A kérdés csak az, hogyan lehet belőle valóság?

 

A kettős választás koncepcióját immár egy éve terjesztő civil Választói mozgalomban résztvevő aktivisták egy része úgy döntött, hogy jelölő szervezetet hoz létre. Ezzel a Jelölő Szervezettel siet azoknak a politikai erőknek, pártoknak a segítségére, amelyek eddig nem tudtak elszakadni az egymás elleni pozícióharctól. E pillanattól arra buzdítjuk minden polgártársunkat, akik elkötelezettek a szabadság és a demokrácia ügye iránt, hogy a saját környezetükben keressenek bátor, tisztességes, köztiszteletnek örvendő személyeket. Olyanokat, akik készek vállalkozni arra, hogy életükből néhány hónapot a közéletnek szenteljenek. Olyan személyeket, akik a társadalom színe előtt készek elkötelezni magukat amellett, hogy lehetőség szerint az Orbán-ellenes erők egészének támogatását maguk mögött tudva egy arányos választási rendszert biztosító választási törvényt és néhány más, széles társadalmi vita során megfogalmazott, a demokratikus kormányzáshoz szükséges alkotmányos változást fogadjanak el a parlamentben, majd munkájuk végeztével lemondjanak, hogy helyüket újra átadják a versengő politikai erők hivatásos politikusainak. Azoknak a politikusoknak, akik aztán már a népakarat érvényesítésére képes választási törvény alapján magukat megmérettetve jutnak politikai hatalomhoz, vagy kerülnek négy évre az ellenzék padsoraiba a parlamentben.

 

Ez a Jelölő Szervezet a mi civil ajánlatunk a politikai erőknek.

 

Mi, akik itt vagyunk, valamennyien egyetértünk abban, hogy elég volt a népakaratot semmibe vevő hatalomból. Működjünk együtt – civilek és a hivatásos politikusok - egy egyenrangú partnerkapcsolatra épülő közös küzdelemben azért, hogy mielőbb szabad országban élhessünk!

 

 

 

 

[1] [1] A beszéd 2016. október 23-án este 6 óra után hangzott el Pécsett, a Széchenyi téren megtartott tüntetésen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://heindlpeterblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr911938287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tibapó 2016.11.07. 15:05:22

Ez a jelölő Szervezet mit jelent tulajdonképpen?
1, Az egyéni körzetekbe jelölteket kereső-állító szervezet?
2 Avagy az 1-es mellett egy pártlistaállító pártszervezet?
süti beállítások módosítása